Dag 7 & 8
28 juli 2025 - Creysse, Frankrijk
Dag 7 - Zaterdag 26 juli
Goedemorgen, na onze heerlijke afsluiter van vrijdag hebben Dominique en ik weer besloten om een rondje te fietsen om toch zo de calorieën te verbranden. Vandaag stond het kastelenrondje wat we gisteren hebben gereden met de auto op het menu. Deze tocht van +- 36 kilometer is wederom vrij heuvelachtig door het Franse berglandschap. Onderweg hebben we een tussenstop gemaakt bij de Spar in Vayrac, om te kijken voor een helm voor Marc. Helaas waren er meer lege schappen, dan volle schappen in deze winkel. Een fietshelm was er al helemaal niet te vinden. Wat Dominique mij niet had verteld is dat we voor dit uitstapje naar de Spar 7 kilometer moesten omfietsen. Na een flinke klim halverwege de route kwamen we aan bij het viewpoint waar we gisteren de zwarte wouwen hebben gezien. Hier hebben we even gepauzeerd en daarna onze tocht weer vervolgd naar de camping. Voor het avondeten had chef Arnold een echte sporters maaltijd in gedachten, spaghetti! Dit ging er na onze tocht wel goed in. In de avond hebben we met z'n allen nog een potje badminton gedaan.
Dag 8 - Zondag 27 juli
Omdat we nog niet sportief genoeg waren deze vakantie hebben Arnold, Dominique en ik besloten om vandaag een hike te gaan doen. We hebben de auto geparkeerd bij Falaise parking, om vervolgens de 'Rocs de Monges' te beklimmen. Na de eerste 100 meter kwamen we al aan bij een flinke trap omhoog. Ons doel was om de top te bereiken van de bergketen waaronder we liepen. Op de Google Reviews hadden we al enkele voorproefjes gezien van de grotten die we onderweg zouden tegenkomen. Echter waren alle grotten toch echt wel mooier dan op de foto's. Bij de eerste kleine inkepingen in de wand waren we al enthousiast, maar dit bleken maar kleine kiertjes in vergelijking met wat later in de tocht zou komen. Op een gegeven moment kwamen we een grot tegen met de ingang zo'n 2 à 3 meter boven het pad. Na wat klim en klauterwerk hebben we alle drie de ingang bereikt. Echter bleek deze grot het huis te zijn van de smikkelbeer (onderling grapje). De grot was echt enorm van binnen en vanuit de grote koepel waarin wij stonden liepen er allemaal kleine gangentjes naar, ik vermoed, andere grotten. De hike over het algemeen bestond uit kleine paden langs hoge kliffen en afdalingen. Ons hike eindigde toen we aankwamen bij de bewoonde wereld, echter bleek later dat we hadden moeten doorlopen om zo de top van de bergrand te bereiken. We hebben ons pad weer teruggelopen naar de auto. Onderweg hebben we veel vogels gehoord, maar helaas weinig gezien. Na onze hike hebben we een verfrissende duik genomen in de rivier. Dominique en ik zijn met een luchtbed de stroming afgegaan. Hierna was het wat tijdverdrijven want we hadden om 20.00 een reservering staan bij het restaurant van de camping. Hier hebben echt heerlijke burgers gegeten met verrassend lekkere frietjes. Iets waar de Fransen niet om bekend staan. Als dessert had ik een 'tarte de framboise'. Na het eten heb ik de familie de Vries in Zweden nog voorzien van digitale ICT hulp voor de camera. Hoewel de verbinding niet fantastisch was, zijn we er uiteindelijk wel uitgekomen. We hebben de avond afgesloten met een potje BOEM.
Bonne nuit et à après-demain!
Gerrie:28 juli 2025Vorig jaar in Vietnam ook paar keer grotten bezocht, ook in de grotten waar ook water stroomde. Geniet van jullie vakantie en sportieve activiteiten.
Zeijlemaker:29 juli 2025Het klinkt al goed en de vakantie is nog maar net begonnen. Mooie foto's. Er zullen wel veel foto's van vogels bijkomen, denk ik.
HA:29 juli 2025Weer een spannend verhaal, voor de blog volgers, goed bezig.